Bij de senioren mannen kregen we vandaag de comeback van Koen Naert te zien in België. Na verlost te zijn van zijn knieblessure kon het publiek hem vandaag voor het eerst aanschouwen in zijn nieuwe clubtruitje van RESC. Nog geen Stijn Garain aan de start, hij is nog niet hersteld van zijn blessure die hij opliep tijdens de Lotto Crosscup in Hanuit.

Een snelle start van Kim Ruell in het domein De Meander. De luxehaas van de IFAM vorige week moest evenwel rap het tempo over laten aan de grote kanonnen. VAC-atleet Dame Tasama nam over en de eerste groepvorming was een feit. Namen als Koen Naert, Isaac Kimeli en Jesse Stroobants ontbraken waren op de afspraak. Wie opnieuw niet vooraan te bespeuren was, jawel, Abdelhadi El Hachimi. De atleet van RFCL moest na een slechte start al meteen achtervolgen.

Wie ook weer even kwam piepen op kop was gewezen Europees kampioen Atelaw Bekele. Na even accordeon te spelen eindigde hij als 16de. Vervolgens werd een 2de groepvorming georganiseerd. Aan de leiding zagen we Dame Tasama autoritair op kop, met Isaac Kimeli en de Duitser Amanal Petros in het spoor. Ook El Hachimi had de weg naar voor gevonden. Het achtervolgende groepje was samengesteld met de namen Koen Naert, Mats Lunders, Jesse Stroobants en de Marrokaan Hamid El Mouaziz.

Het is uiteindelijk favoriet Dame Tasama die als eerste over de finish kwam op de lange cross in Rotselaar, voor de Duitser Petros. Isaac Kimeli werd 1ste Belg op de 3de plaats, maar is geen Vlaams kampioen. Die titel is voor Dame Tasama omdat hij aangesloten is bij een Vlaamse atletiekclub. El Hachimi werd 5de, Koen Naert eindigde voor zijn nieuwe club op de 6de plaats.

Bekijk hier alle resultaten.

1 REACTIE

  1. Een Ethiopische atleet die Vlaams Kampioen is. Sportminded België ligt hier niet van wakker. Weeral minder aandacht van media en TV kijker.

Reacties zijn gesloten.