Gisteren vond in de Gentse Topsporthal de meeting van VS plaats. Heel wat Franse en Nederlandse atleten zakten af naar Gent om van de indoor te kunnen proeven. De prestatie van de dag kwam van Pierre-Antoine Balhan die op de 800m voor de beste wereldjaarprestatie indoor zorgde.

Pierre Antoine Balhan liep zijn eerste indoorwedstrijd van dit seizoen. Zijn clubgenoot bij RESC Arnaud Ghislain verzorgde het haaswerk. Dit pakte goed uit voor Balhan die met 1:48.78 slechts 70 honderdsten verwijderd bleef van de limiet voor het EK in Praag. Hij mag ook even pronken met de beste wereldjaarprestatie op de 800m indoor. Balhan was zeer tevreden na zijn wedstrijd, zeker omdat hij de afgelopen week examens had afgelegd. Op de IFAM indoor gaat hij samen Jan Van Den Broeck op zoek naar de limiet.

 Will Oyowe (rechts) - Foto: Ruben Van Den Berghe
Will Oyowe (rechts) – Foto: Ruben Van Den Berghe

Will Oyowe liep gisteren zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe trainer Yves De Rop. Het werd een hoopvolle prestatie voor de 27-jarige atleet van CABW. Hij liep op de 60m naar 7.13, geen toptijd aangezien zijn persoonlijk record op 6.96 staat maar een goed begin onder zijn nieuwe trainer.

Bij de jeugd was het Jordan Paquot die naar een indrukwekkende 6.95 stoomde op de 60m. De scholier van SER blijft daardoor slechts vier honderdsten verwijderd van het Belgische record van Julien Watrin, dat ondertussen al 6 jaar oud is. Het was ook een evenaring van de tweede tijd aller tijden gelopen bij de scholieren.