Komende zondag wordt er in het Park van Laken gestreden om de overwinning in de derde individuele manche van de Lotto CrossCup. Traditiegetrouw deed de organisatie flink zijn best om in Brussel zowel de nationale toppers als internationale sterke atleten aan de start te krijgen.

Bij de dames is de winnares van vorig jaar, Sifan Hassan, er niet bij. Wel zal de Ethiopische Zewdnesh -speaker Willy Van Hove zou al aan het trainen zijn- er tussen lopen. Zij werd vorig jaar tweede voor Fionnuala Britton, die dit jaar ook present tekent. Britton, die op het EK veldlopen misschien ietwat teleurstellend zesde werd, zal wellicht uit zijn op revanche. Almensh Belete verschijnt ook aan de startlijn. Belete, die goed voor de dag kwam op het EK veldlopen en het brons net voor haar neus zag wegglippen, zal meteen weten hoe ze ervoor staat in internationaal gezelschap. Langs Belgische zijde zal de op het EK sterke presterende Louise Carton natuurlijk ook het beste van zichzelf geven op het zwaar heuvelachtige parcours. In Brussel ziet ze o.a. de Bulgaarse Mircheva (zilver U23 EK Samokov) en de Nederlandse Koster (5de U23 EK Samkovov) terug. Veerle Dejaeghere is ook weer paraat, hetzelfde geldt voor Veerle Van Linden, Barbara Maveau, Imana Truyers én Astrid Verhoeven, die voor het eerst bij de grote dames deelneemt. Verder doen er bij de vrouwen nog enkele sterke Keniaanse dames mee en ook een beloftevolle Bahreinse.

Zien we Kibet zondag opnieuw met een glimlach de finish overschrijden? - Foto: Tomas Sisk
Zien we Kibet zondag opnieuw met een glimlach de finish overschrijden? – Foto: Tomas Sisk

Bij de heren gaat Alex Kibet wellicht als topfavoriet van start na zijn overwinning van vorig jaar. Wellicht, want Kibet heeft momenteel nog visumproblemen en zijn deelname ligt dus nog niet 100% vast. Albert Rop, die toen net de duimen moest leggen voor de Keniaan, is er dit jaar opnieuw bij. Langs Belgische zijde zien we hoe Abdelhadi El Hachimi, Stijn Garain, Isaac Kimeli, Dries Basemans en Steven Casteele het EK-avontuur verteerd hebben. Pieter-Jan Hannes loopt voor de laatste maal dit veldloopseizoen de lange cross en we zullen ook te weten komen of Atelaw Bekele zijn opmars verderzet. Noorderburen Jesper Van Der Wielen en Dennis Licht komen ook opnieuw aan de start, vooral Licht zal het ongelijk van de Atletiekunie, die hem niet heeft opgenomen in de EK-selectie, willen bewijzen. Verder wederom enkele sterke Kenianen aan de start met net als bij de vrouwen heel wat Franse en Britse atleten.

De deelnemerslijst (met helaas nog enkele schrijffouten) vindt u hier.