Het Europees veldloopkampioenschap vond pas dit weekend plaats, maar intussen is ook bekend waar het kampioenschap volgend jaar plaatsvind. Het Franse Toulon-Hyères is gaststad voor het winterse kampioenschap in 2015. De Franse bond moest na het afmelden van Paray-le-Monial in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie.

Na het bergachtige en besneeuwde Samokov trekt het EK veldlopen volgend jaar naar de Franse Riviera. Het kampioenschap zal er deels plaatsvinden op een paardenrenbaan en de omgevende bossen. Met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar zou het “winterse” aan het EK cross wel eens veraf kunnen zijn in 2015.

Het is verre van het eerste Europese kampioenschap dat gehouden wordt op Franse bodem. In 2011 ging het EK indoor nog door in Parijs. In 2005 vond het WK cross nog plaats in Saint-Galmier.

Het EK veldlopen staat volgend jaar gepland op zondag 13 december.