Vandaag werd het team van Atletiek Vlaanderen voor 2015 bekendgemaakt. Er komen enkele nieuwe atleten het team vervoegen, maar er moeten ook enkele atleten vertrekken.

Voor Koen Naert, Lindsay De Grande, Dario De Borger, Axelle Dauwens, Thomas Van Der Plaetsen, Hanne Claes en Hanne Van Hessche loopt het af. Naert heeft de leeftijdsgrens bereikt, De Grande kampt nog steeds met ziekte, De Borger wordt bij Defensie tewerkgesteld, Dauwens en Van Der Plaetsen promoveren tot BLOSO-atleet en Claes en Van Hessche tot slot presteerden ‘onder de maat’. Jeroen D’Hoedt blijft lid van het team, maar verliest net wanneer hij afgestudeerd is zijn tewerkstellingscontract.

Nieuwkomers zijn dan weer Aaron Botterman, Jolien Boumkwo, Matthias Broothaerts, Bram Ghuys, Isaac Kimeli en Niels Pittomvils. Daarvan krijgen alleen die laatste twee een tewerkstellingscontract, de anderen ontvangen gewoon ‘steun’.

Het team zal er in 2015 als volgt gaan uitzien, met tussen haakjes de (financiële) steun:

Bashir Abdi (100%)

Almensh Belete (100%)

Niels Pittomvils (80%)

Philip Milanov (80%)

Isaac Kimeli (60%)

Pieter-Jan Hannes (60%)

Stef Vanhaeren (60%)

Jeroen D’hoedt (steun)

Marjolein Lindemans (steun)

Jolien Boumkwo (steun)

Bram Ghuys (steun)

Aaron Botterman (steun)

Matthias Broothaerts (steun)

Voor Bashir Abdi loopt een aanvraag voor een Bloso-contract. Belete, Abdi, Naert en De Grande zijn allen van 1989, maar in de bepalingen staat dat er slechts 2 atleten kunnen worden weerhouden die ouder dan 25 jaar zijn.

1 REACTIE

  1. Deze info is niet helemaal correct. Voor de juiste info kan men best de website van Atletiek Vlaanderen raadplegen.

Reacties zijn gesloten.