Opmerkelijk verhaal uit Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Daar vond gisteren de jaarlijkse marathon plaats en de winnaar moest heel wat ’trotseren’ om uiteindelijk de wedstrijd op zijn naam te schrijven. De officials waren zodanig verbaasd dat de Argentijn Mariano Mastromarino de Keniaanse koploper Julius Karinga inhaalde, dat ze hem uit de wedstrijd wilden halen. Ze gingen er vanuit dat het een supporter was, die in zijn loopoutfit even wou meestrijden met de ‘groten’, maar vergisten zich. Ze mochten van geluk spreken dat de Argentijn, die voor eigen volk natuurlijk niet zomaar  wou opgeven, voet bij stuk hield en uiteindelijk zegevierde in 2:15:28. Het was immers de eerste Argentijnse winnaar in 10 jaar tijd, dat wil je niet in de weg staan.  “Ze zagen mijn als indringer”, deed hij na zijn wedstrijd zijn verhaal. “Ga van het parcours, dit is een wedstrijd, riepen ze me toe.” Bekijk hierboven de beelden!