Timothy Herman heeft deze avond in Tsjechië zijn goede vorm verzilverd met een beste Belgische jaarprestatie van 77m69. Herman plante zijn speer hiermee opnieuw een stukje verder dan vorige week in het Franse Poitiers. 

Timothy Herman trok naar Tsjechië om op het einde van het seizoen nog wat sterke tegenstand te vinden om zijn goede vorm uit te buiten. Net als een week eerder moest hij de overwinning laten aan Petr Frydrych die zijn speer ditmaal 81m71 ver wierp. Timothy kwam bij zijn eerste worp onmiddellijk tot 77m69 waarmee hij ongeveer een meter beter deed dan een week eerder. Ook zijn 6e worp van 76m85 was beter dan de vorige beste Belgische jaarprestatie van een week eerder.

Met deze prestatie komt Timothy ook opnieuw dichter in de buurt van zijn persoonlijk record dat sinds 2012 op 78m98 staat en ook de magische grens van 80m ,die nodig lijkt om de stap naar een professionele carrière te kunnen maken, komt weer iets meer in het vizier. De komende weken komt de speerwerper van AC Meetjesland nog tweemaal in actie. volgende week zondag in het Nederlandse Woerden en midden oktober in Sint-Niklaas. Daarna ondergaat Timothy een shockwave therapie om zijn opspelende schouder te behandelen.

Opvallend tijdens de wedstrijd was de deelname van de Europees kampioene bij de Dames! Barbora Spotakova koos ervoor om deel te nemen met een speer van 800 gram in plaats van de gebruikelijke 600 gram en het dus op te nemen tegen de heren. Dat er een serieus krachtverschil is tussen dames en heren werd echter wel duidelijk. Met de speer van 600 gram werd ze dit jaar Europees kampioen met een worp van 64m41, met de speer van 800 gram kwam ze vandaag tot 51m97.

 

De uitslag kan je hier terugvinden.