De atletiekpiste Jesse Owens te Anderlecht zou volgens Wilfried Meert de beste locatie zijn om een nieuw atletiekstadion op te bouwen indien het Koning Boudewijnstadion tegen de grond gaat. Dat liet de organisator van de Memorial Van Damme althans weten op brusselnieuws.be.

Hoe de toekomst van het Koning Boudewijnstadion er zal uitzien is nog onduidelijk. Veel zal afhangen van het EK voetbal 2020. Indien België, meer bepaald Brussel, tot één van de 13 gaststeden behoort van dat EK – dat wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt – dan wordt er een nieuw stadion gebouwd en gaat het oude tegen de grond. Indien niet – wat onwaarschijnlijk lijkt indien we de media de afgelopen dagen mogen geloven – dan is de kans bijzonder groot dat de Memorial Van Damme toch nog wat langer in een eventueel opgeknapt Koning Boudewijnstadion kan plaatsvinden. Maar indien de mooie atletiek- en (voetbal)tempel op de Heizel sneuvelt, dan beschouwt Wilfried Meert de atletiekpiste Jesse Owens in Anderlecht als beste optie. “Het ligt naast de Ring, is bereikbaar via metrostation Erasmus en er is plaats om een tribune te bouwen”, aldus Meert op brusselnieuws.be. Er zou plaats zijn voor een atletiekstadion van 35.000 zitjes en dat zou volgens Meert ideaal zijn met de goede toegankelijkheid indachtig. Uiteraard blijft de organisator van de Memorial het liefst op de Heizel. “De piste is bovendien magisch en wordt kwalitatief enkel geëvenaard door die in Peking.”