Kevin Rans haalt tijdelijk weer de polsstokken uit de kast.  Hij gaat deelnemen aan het Leuvense Polsstokgala komende zaterdag en komt nadien  mogelijkerwijs ook nog op een andere straatwedstrijd in actie.

Rans staat dus voor een mini-comeback, maar dat wil hijzelf niet in de mond nemen. “Ik vind dat persoonlijk een te groot woord. In Leuven ga ik gewoon weer eens voor het plezier op muziek springen.” Zonder verwachtingen eveneens, want zijn laatste wedstrijd dateert al van 2 jaar en 4 maanden geleden. “Ik verwacht er absoluut niet veel van. De sfeer, het amusement en achteraf een pintje, daar doe ik het voor. Ik heb geen ambitie meer om mij te bewijzen, daarvoor is het aan anderen. Dinsdag ga ik nog eens springen op training om zo af te leiden welke stok ik ga moeten gebruiken. Op een week kan je noch snelheid, noch kracht winnen, enkel vertrouwen.” Wellicht volgt er na Leuven nog een wedstrijdje in Gent, maar dat ligt nog niet 100 percent vast. “Op de piste zie je me niet meer, dat garandeer ik. Voor een tv-programma of een marktwedstrijd wil ik mijn polsstokken wel nog eens meebrengen.”

Eigen foto
Eigen foto