Tanja Dexters heeft het VTM-showprogramma ‘De Grote Sprong’ gewonnen. De 36-jarige ex-miss BelgiĆ« haalde het na een 3de sprong van Ian Thomas. Kevin Rans mocht niet voor een derde keer springen en eindigde samen met Sean Dhondt achter de eerste twee eersten.

De Grote Sprong

Het programma begon met een duo-sprong. Daarin probeerden de 6 finalisten zo synchroon mogelijk te springen met hun partner. Sonja Kimpen en haar zoon Niels De Jonck kregen het minste stemmen en ook het minste punten van de jury na hun synchroonsprong en konden daarom gisterenavond geen tweede of zelfs derde maal van de plank in het Olympiabad in Brugge springen. De twee andere duo’s: Tanja Dexters & Kevin Rans en Ian Thomas & Sean Dhondt, stootten door naar de laatste vier. Daarin moest elk met een individuele sprong het publiek trachten te overtuigen om een stem voor hen uit te brengen. Kevin Rans deed met een anderhalve achterwaartse salto (video) een gooi naar een van de twee finaleplaatsen, maar uiteindelijk waren die voorbestemd voor Ian Thomas en Tanja Dexters. Beide moest in een derde sprong, weer individueel, nog eens proberen schitteren om zo zich tot winnaar te kronen. Het was uiteindelijk Tanja Dexters die mocht zegevieren met het meeste stemmen achter haar naam.