Asafa Powell begint op dreef te geraken. De 31-jarige Jamaicaanse spurter liet in het Amerikaanse Austin (Texas) 9″87 noteren. Goed voor een derde plek op de wereldjaarranglijst en een zucht verwijderd van de 9″80 van Justin Gatlin.

Powell gunde de tegenstand geen kans gisteren te Austin. Met een meewind van 1.6 m toonde hij zijn stijgend vormpeil. Zijn besttijd van 9″72 blijf allicht nog even op de tabellen, de wereldjaarsnelste chrono van Justin Gatlin (9″80) staat echter wel op losse schroeven. Ook de tweede snelste man dit jaar, Richard Thompson (9″82), zal niet op zijn twee oren slapen. Powell is nog niet aangekondigd voor de Memorial Van Damme over 12 dagen. Dat zijn Justin Gatlin, Tyson Gay, Mike Rodgers en Kim Collins wel. Misschien kan één van hen daar een WL op het bord toveren, wie weet. Bekijk hierboven de race van Powell gisteren in Texas.

$