Nafi Thiam heeft er een bijzonder goede eerste dag van de zevenkamp opzitten. Na dag één kampeert ze op een eerste plaats in de tussenstand, al worden het virtuele goud, zilver en brons gescheiden door amper 10 punten. Hoe vergaat het onze Belgische kampioene op dag twee? U volgt het hieronder.

21u30: 

Het is een feit: Nafi Thiam mag met het brons naar huis!!!!

19u30: De eerste worp van Nafi Thiam is degelijk met 49m34. Daarmee blijft ze wel onder haar persoonlijk record van 51m90. Haar tweede poging is minder met 44m25. Thiam verbetert zich nog naar 49m69 maar haar rechtsreekse concurrenten voor eremetaal gooien allemaal voorbij de 50m. Thiam staat nu derde voor de afsluitende 800m. Als Thiam op niveau loopt, dan zit brons erin aangezien de Duitse Schäfer en de Nederlandse Vetter dit jaar ook 2:22 lieten noteren. De tussenstand voor aanvang van het laatste nummer vindt u hier.

12u25: Met het verspringen zit de eerste discipline van de dag er voor Nafi op. In haar eerste poging landde ze 6m18 ver en bij haar tweede poging kwam ze te ver over de afstootbalk. In de derde en laatste sprong kon ze zich niet meer verbeteren met 5m97. Met 6m18 sprong ze 1cm minder ver dan in Götzis en behaalde ze 905 punten. Daarmee moet ze de leidersplaats afstaan aan de Duitse Schäfer die met 6m30 een PR scoorde. Zij voert de tussenstand met 4788 momenteel aan, Thiam volgt met 4756 punten op een tweede plaats, Broersen staat met 4740 punten derde.

8u00: Met een topprestatie op het hoogspringen (met 1m97 een evenaring van de beste sprong ooit in een zevenkamp) stootte Thiam gisteren door naar de kop van het klassement. Geen absolute uitschieters op de andere drie nummers, maar wel voldoende voor een mooie regelmaat. Dat bewees ook de stand na de eerste vier proeven, waarbij de 19-jarige Thiam zomaar even op kop van het klassement prijkt. Dat Thiam op de tweede dag vooral op de afsluitende 800m meestal wat punten laat liggen, moet haar motiveren om op de eerste twee nummers goed te presteren. Nadine Broersen lijkt dankzij haar traditioneel sterke tweede dag op weg naar de gouden plak. Zonder grote verrassingen doet Thiam mee voor de ereplaatsen daarachter, al worden volgens de prognoses de plaatsen 2 tot en met 6 gescheiden door amper… 53 punten.

We zijn alvast – mee met u? – benieuwd naar hoe het Nafi vergaat op dag twee. Het verslag van de eerste dag, vindt u hier terug. Updates van dag twee volgen hierboven.

Via deze link kunt u een live-prognose volgen voor de eindstand in de zevenkamp. Op basis van prestaties uit het verleden, behoudt volgens deze prognose Thiam haar zilveren medaille. Spannend!

Bekijk alle uitslagen en de tussenstanden via deze link.

Uurrooster dag 2

  • 11u40: verspringen
  • 18u04: speerwerpen
  • 21u15: 800m

LIVE progressie

Hieronder kan je de progressie van Nafi Thiam volgen doorheen haar zevenkamp. Op het eerste tabblad kun je haar prestaties vergelijken met haar uitgesplitste PR en haar records op de individuele nummers. Op het tweede tabblad wordt hetzelfde grafisch voorgesteld.