Abdi Bashir is  vijfde geworden op de 10000m, hij kon niet accelereren toen Mo Farah zich op kop zette bij het ingaan van de laatste 400m. Koen Naert en Mats Lunders verzeilden snel in een tweede groepje maar werden wel respectievelijk elfde en dertiende.

Een elitegroepje met daarin Bashir Abdi, Mo Farah, Bob Tahri, Ali Kaya, Andy Vernon en Daniele Meucci moest in de achtervolging op de Turk Arikan die er geen gezondheidswandeling van wou maken. Landgenoot Ali Kaya ging zelf in de achtervolging op Arikan en daarna begon het tempo wat te zakken. De eerste (schijn)aanval kwam op 2000m van de finish van de Italiaan Meucci die dit daarna moest bekopen. Bashir probeerde daarna aan te zetten en hij trok het groepje op een lint maar Farah en de Turken Arikan en Kaya controleerden. Net voor het ingaan van de laatste ronde moest Bob Tahri onverwacht lossen waardoor ze nog met z’n vijven overbleven. Bashir vatte de laatste 400m aan als vijfde en kon niet  mee met Farah en co. Farah haalde het uiteindelijk voor zijn langenoot Vernon en de Turk Ali Kaya in 28:08.11. Bashir liep 5 seconden later als vijde binnen want Arikan bleef hem net voor.

De wedstrijd van Koen Naert en Mats Lunders konden we helaas niet volgen aangezien de camera’s zich focusten op het eerste groepje. De reacties van Koen en Mats vindt u hieronder.