Vandaag was de VITA-piste in Ninove het toneel voor de Memorial Rasschaert. Nog een hoop Belgen en Nederlanders hoopten er hun laatste limietkans te verzilveren, eilaas kwam er (maar) één nieuwe EK-naam bij.

De minima bleven lange tijd uit te Ninove. Niet alleen de Belgische atleten bleven op hun honger zitten, ook onze noorderburen verging het niet altijd even goed. In het hoogspringen ging de lat er voor Douwe Amels op limiethoogte driemaal af, ook in de 1500m lukte het bijna voor Mark Nouws, maar ook hij zal wellicht zijn land niet mogen verdedigen te Zürich. In het hoogspringen probeerde onze Bram Ghuys het overigens ook op de hoogte (2m26) die hem een EK-ticket zou bezorgen. Dat bleek nog iets te vroeg, maar voor de OEH-atleet kwam er met 2m22 wel een record uit de bus. Ook Axelle Dauwens toonde weerom haar goede vorm. Met winst in 55″84 bleef ze slechts 3 honderdsten boven haar SB en PR, gelopen op het BK vorig weekend te Brussel. De andere Belgische hoofdrollen werden in de 5000m opgeëist. Zowel Isaac Kimeli (13″34″38) als Soufiane Bouchikhi (13″37″16) doken er onder de 13’40”00 en plaatsten zich daarmee voor het EK. Enkel Soufiane gaat in Zürich echter op deze afstand uitkomen aangezien Kimeli al z’n pijlen op de 1500m richt. De chrono van de beloftevolle pupil van Tim Moriau bezorgde hem bovendien een 1ste plaats op de Europese jaarranglijst bij de beloften voor Ali Kaya (13″34″83), de man die hem nota bene op het EK veldlopen nog van het goud hield. Met 14’06″82 deed ook nog een ander jong talent van OEH het voortreffelijk, Simon Debognies. Hiermee komt hij op de 8ste plaatst op de ranglijsten aller tijden in België bij de junioren, en staat hij ook 3de op de Europese jaarranglijst. Ook Sofie Van Accom toonde haar opnieuw. Met een overwinning in 4’10″45 stelde ze haar PR (4’11″99) al voor de tweede maal dit seizoen bij.

De organisatie kon alleszins niet klagen over de geleverde prestaties en mooie opkomst. Wellicht hoopten zij samen met ons op enkele Belgische EK-tickets meer, maar het kan natuurlijk niet altijd een limietenfeest zijn.

De volledige resultaten vindt u dankzij ServNetSport via deze link.