Anne Zagré won afgelopen weekend de 100m horden op de meeting in Nijvel. Ze klopte daarmee Olympisch kampioene Sally Pearson. “Ik wil nog voor het EK mijn persoonlijke en nationaal record aanscherpen”, wist ze te vertellen aan La Derniere Heure.

Zagré klokte 13″14 in Nijvel. Dat was ruim voldoende om niemand minder dan Sally Pearson (13″19) af te houden, maar benaderde nog amper Zagré’s persoonlijke beste (en tevens nationaal record) van 12″79. Ook eerder op het seizoen was Zagré al sneller. Uitkomend voor haar Amerikaanse universiteit dook ze met 12″97 begin deze maand al onder de 13″. Ze werd er bovendien de snelste landgenote dit seizoen mee (al liep Eline Berings een windgeassisteerde 12″94). Op de Europabeker in Tallinn kwam Zagré uit op de 100m. Met 11″73 werd ze er tiende. Ze maakte bovendien deel uit van de 4x100m-ploeg die tweede werd.

Zagré was duidelijk onder de indruk van haar wedstrijd in Nijvel. “Ik besefte na afloop niet goed dat ik Sally geklopt had”, vertelde ze aan de krant La Dernière Heure. “Het was op zich al indrukwekkend om naast haar te mogen lopen.”

Zagré vertegenwoordigt ons land op het EK in Zürich. Nog voordat ze afzakt naar dat tornooi (dat van 12 tot 17 augustus plaatsvindt), wil ze haar nationaal record aanscherpen. “Ik deed dat al een aantal keer, maar die tijden werden nooit gehomologeerd”, vertelt ze. “Mijn Belgisch record breken zou me veel vertrouwen geven voor het EK.” In Zürich wil de gewezen ver- en hinkstapspringster beter doen dan haar vijfde plaats van het EK in 2012.

Adrien Deghelt - Foto: Jasper Jacobs
Adrien Deghelt – Foto: Jasper Jacobs

Ook Adrien Deghelt bracht het er gisteren niet onaardig van af. Hij wist met 13″82 als tweede nog niet de EK-limiet (13″67) te lopen, want ook de omstandigheden speelden niet in zijn voordeel. “Jammer van het weer, want ik had de limiet zeker in de benen”, zo reageert Deghelt bij Het Nieuwsblad. “Ik wil absoluut richting het EK dus de tijd zal er stilaan moet uitkome