Komende woensdag vindt in Ertvelde de tweede editie van de Gouden 3000 plaats. Gisteren overliepen we al de goed bezette mannenreeksen, maar ook de vrouwen mogen rekenen op enkele sterke reeksen. Organisator Xavier Rondas deed er alles aan om ook voor hen aantrekkelijke wedstrijden samen te stellen. Naast het gegarandeerde tempowerk wachten – net als voor mannen – mooie bonussen aan de meet.

Astrid Verhoeven, één van de luxehazen op de 3000m - Foto: Jasper Jacobs
Astrid Verhoeven, één van de luxehazen op de 3000m… – Foto: Jasper Jacobs

“Bij de vrouwen is het altijd moeilijker om mooie en evenwichtige reeksen op te stellen”, aldus Rondas. “Er doen nu eenmaal minder vrouwen aan atletiek. Toch hebben we ook hier getracht voor een aantal goede series te zorgen. In de 800m zorgt Lindsay Van Basselaere voor het juiste tempo. Zij trekt de eerste reeks naar een tijd van net onder de 2.10. Dat mag geen probleem zijn voor de atlete van ACME die zich onlangs naar 2.15 verbeterde. Jessie Raes, Marlies Schils en Mireille Rossaert bevestigden al hun deelname maar met onder andere delegaties van ACW en Deinze mag ook hier zeker op een mooi gestoffeerd deelnemersveld worden gerekend. Een tweede reeks gaat voor een tijd onder de 2.20. Ik wil echter nogmaals benadrukken dat dit wel nog richttijden zijn en dat de uiteindelijk beoogde tijden pas de avond zelf beslist zullen worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de interesse. En ook hier kunnen, net als in de 3000m, uiteraard bonussen verdiend worden als de atletes onder een bepaalde tijd lopen.”

Luxehazen op 3000m

Sofie Van Accom - Foto: Tomas Sisk
… Sofie Van Accom is de andere – Foto: Tomas Sisk

De 3000m heeft met Sofie Van Accom alvast een tophaas. Ideaal voor atletes die eens een flinke hap uit hun record willen nemen. “Valerie Van Bogaert, Evy Pieters, Lore Tack, Melissa Van Den Driessche, Britt Vanthillo, Eline Dalemans, Karen Van Proeyen en de zusjes Aria en Esther Schouten zullen er zeker een boeiend race van maken. Van Bogaert doelt op 9.45 en wie weet kan zij in haar zog nog een pak andere atletes onder de 10min loodsen. Maar ook daarachter zal er genoeg schoon volk zijn voor een goede tijd. Zo neemt Astrid Verhoeven nog een groep op sleeptouw richting 10.15”

“Start van mooie traditie?”

“Hopelijk vinden de atleten massaal de weg naar onze meeting. Wij van AS Rieme zullen er alles aan doen om het de atleten zo veel mogelijk naar hun zin te maken”, vertelt Rondas. “We kunnen geen wonderen beloven maar we hopen dat ons initiatief (hazen en bonussen) in de smaak zullen vallen en dat we de komende jaren een mooie traditie kunnen uitbouwen hier in Ertvelde. Ik wil bij deze ook al de verschillende trainers bedanken die mijn initiatief genegen waren en die meteen mee op de kar sprongen om hun atleten te motiveren deel te nemen aan de meeting.”

Naast de 800 en 3000m kan je in Ertvelde ook terecht voor een 100, 200m en verschillende kampnummers waaronder hink-stap-springen voor de cadetten en scholieren meisjes.

Het volledige programma, het uurschema en extra info ivm de bonussen, podiumgeld en hazen vind je op: https://www.facebook.com/events/445841688879427/?ref=ts&fref=ts of http://www.asrieme.be/?page_id=9118

Een overzicht van de wedstrijden bij de mannen vind je dan weer hier.