De Oekraïner Bohdan Bondarenko en de Qatarees Mutaz Essa Barshim hebben zaterdag op de Diamond League-meeting in het Amerikaanse New York (opnieuw) een vergeefse aanval gedaan op het wereldrecord hoogspringen.

Dat wereldrecord staat met 2m45 al 21 jaar op naam van de Cubaan Javier Sotomayor 21 jaar geleden op de tabellen zette. Zowel Bondarenko als Barshim sprongen over 2m42 en wanneer de lat naar 2m44 ging, paste Bondarenko zelfs. Het was nog maar de eerste maal in de geschiedenis dat twee mannen in dezelfde competitie een poging ondernamen die 2m42. Met 2m42, goed voor een beste prestatie sinds 1994, werden ze overigens tweede op de wereldranglijsten. Barshim faalde eenmaal op 2m44 en besloot dan ook maar om nog 2cm hoger te gaan. Beide ondernamen hun resterende pogingen op 2m46, maar faalden echter… voorlopig! Het wereldrecord hangt in de lucht, laat dat duidelijk zijn! Bekijk de video hierboven.

Wereldjaarprestaties

Beste wereldjaarprestaties waren er op de Diamond League in New York verder van de Duitse speerwerpster Linda Stahl (67m32), Javier Culson van Puerto Rico op de 400m horden (48″03), de Braziliaanse polsstokhoogspringster Fabiana Murer (4m80) en de Jamaicaanse sprinter Warren Weir op de 200m (19″82).

Alle uitslagen uit New York vindt u overigens hier.