Voetballer Arjen Robben en co zetten vrijdag op het WK voetbal Nederland op zijn kop. De 30-jarige Robben was met twee doelpunten tegen favoriet Spanje één van de uitblinkers. Bij zijn tweede doelpunt was echter vooral zijn spurt opvallend. Het was zelfs een snelheidsrecord op een voetbalveld.

Met zijn loopactie, waarbij hij Spanjaard Sergio Ramos achter zich liet, haalde hij een topsnelheid van 37km/u. Ramos moest het doen met een schamele 30,6km/u. Op diverse sites wordt die snelheid van Robben omgerekend naar een tijd van 10″28 op de 100m, al lijkt die vergelijking om diverse redenen (starten uit stilstand, vasthouden snelheid,…) niet realistisch. En om nog even verder te kaderen: wereldrecordhouder Usain Bolt haalde in zijn recordrace een gemiddelde snelheid van 38.18 km/u, met tussen 60 en 80m, een topsnelheid rond de 44.72 km/u.

Dat de loopactie van Robben opvallend was, is wel zeker. Hij verbrak zelfs het snelheidsrecord op een voetbalveld. Het oude record stond met 35,7km/u op naam van Arsenal-aanvaller Theo Walcott. Even vermelden: de ranglijst van snelste lopers op een voetbalveld werd samengesteld door de FIFA en bevat alleen spelers uit een Europese competitie.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.