Jerrel Feller (1), Paul Robers (2), Damien Broothaerts (3) op de T-meeting in Tilburg
Jerrel Feller (1), Paul Robers (2), Damien Broothaerts (3) op de T-meeting in Tilburg

Op tweede pinksterdag 9 juni kon de T-Meeting bij Attila in het Nederlandse Tilburg zich verheugen in een bijzonder groot en sterk deelnemersveld uit binnen- en buitenland. En het evenement kreeg de winnaars die het verdiende: top-atleten uit Nederland en België.

100 meter

Op de koningsnummers, 100 meter mannen en 100 meter vrouwen, werden na een groot aantal series steeds een B- en een A-finale gelopen. Bij de mannen ging de hoofdprijs naar Jerrel Feller in 10.65, voor Paul Robers in 10.68 en Belgisch kampioen Damien Broothaerts in 10.75. Bij de vrouwen was nationale topper Madiea Ghafoor duidelijk de snelste in 11.48, voor Anna Sjoukje Runia in 11.68. De wind-mee-garantie die de T-Meeting biedt werd waargemaakt door niet alleen het rechte eind voor het clubhuis maar ook dat aan de overzijde te voorzien van electronische tijdwaarneming. Hierdoor kon de organisatie nog kort voor de starttijd van de 100 meter finales de ideale locatie kiezen.

Overige loopnummers

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Op de 200 meter bij de vrouwen heersten twee Belgische atletes: Hanne Claes won in 23.38, voor Justien Grillet in 23.94. De Nederlandse toppers Femke van der Meij en Nicky van Leuveren volgden op korte afstand. Van de mannen op de 110 meter horden was de Belg Dario de Borger de snelste: 14.17. Tweede werd Tjendo Samuel in 14.27. De vrouwen liepen uiteraard 100 meter horden, en dat deed Suzanne Williams het beste: 13.70. De Belgische Sarah Missinne werd tweede met 13.82. De 400 meter horden bij de vrouwen was voor Graciella Woutersen in 60.20, voor de Belgische Eva Duinslaeger in 60.45.

Technische nummers

Beide hink-stap-sprong nummers kregen Belgische winnaars. Attila’s topper Sander Hage evenaarde zijn p.r. van 15.38 meter, maar werd nipt verslagen door Solomon Commey met 15.43 meter. Derde werd nog een Belg, Leopold Kapata, met 14.73 meter. De vrouwen maakten het iets minder spannend: hier won Linda Onana met 12.79 meter, voor de Italiaanse Giulia Agostini met 12.15 meter. Beste Nederlandse was Tamara Middelburg met 11.95 meter, voor de Belgische Stefie Mievis met 11.90 meter. Letterlijk en figuurlijk een hoog niveau werd bij het polsstokhoogspringen bereikt. Robbert-Jan Jansen ging over 5.30 meter, en dat deed niemand hem na. De Belgische junior Ben Broeders haalde 5.00 meter.

Bijzonder uniek voor Nederland is dat bij de T-Meeting op de 100 meter ook de tussentijden op 30 en 60 meter worden gemeten. Dit blijkt voor atleten en trainers nuttige informatie op te leveren voor het verder verfijnen van de trainingen. Een speciale prijs ging naar Joris van Gool die na 60 meter een tijd van 6.97 klokte. In vier jaren T-Meeting is maar één keer een snellere tussentijd gemeten.

Het was een gezellige drukte in een gemoedelijke sfeer op en rond de baan van Attila. In het begin van de middag, veel eerder dan voorspeld was, trok er een hevige onweersbui over. Om ongelukken te voorkomen werden de wedstrijden afgebroken: iedereen kon in het clubhuis schuilen. Dit oponthoud duurde gelukkig maar drie kwartier, en daarna pakten de organisatie en de jury onverstoorbaar de draad weer op. De rest van de dag bleef het droog en bij vlagen zonnig, met wel een verraderlijk wisselende wind. Na de laatste prijsuitreikingen stond organisator Tijs van Erve er tevreden bij. Ook wedstrijdleider Ad Rasenberg was content: “we hebben mooie prestaties gezien, en organisatorisch is alles goed verlopen.”

Persbericht AV Attila