Vandaag werd het Flanders Cup-circuit afgetrapt met de Grote Prijs Stad Lokeren. De wind speelde vooral in de sprintnummers wat de boosdoener, maar over all konden er toch knappe prestaties neergezet worden met daarbij de 800m’s als ongetwijfeld hoogtepunt.

Nadat er in het voorprogramma al stevig werd gelopen op onder meer de 800m, konden de toppers het ook in de hoofdprogramma waarmaken. Op de dubbele baanronde bij de vrouwen mocht de Britse Lynsey Sharp juichen na 2’02″42. Sofie Van Accom werd als derde eerste Belgische in een ruim persoonlijk beste van 2’05″52. Renée Eykens strandde als vierde met 2’05″67 op 63″ van de WK-limiet, maar klokte wel een PR. Bij de heren werden het nog mooier voor de Belge, want Aurèle Vandeputte wist daar het WK-minimum te klokken met 1’48″15. Stijn Baeten won diezelfde race voor Vandeputte in een dik PR van 1’47″96. Hiermee krijgt ook Baeten de EK-limiet in zicht. Meer over de 800m bij de heren vindt u trouwens hier. Verder won Timothy Herman het speerwerpen (73m80), Jolien Boumkwo het kogelstoten (15m78), Hanne Van Hessche het hoogspringen bij de vrouwen (1m83) en Bram Ghuys het hoogspringen bij de mannen (2m16). Marieke Vervoort won de 100m en 400m voor wheelers bij de vrouwen en Eline Berings had wat last met de tegenwind (-1.1m), maar won toch de 100mH in 13″36. Nog één iets dat wij u zeker niet willen onthouden in dit beperkt verslag: ook Hans Van Alphen kwam in actie. Met 48m35 werd hij vierde in het discuswerpen en met 15m31 eindigde hij als vijfde in het kogelstoten. In het polsstokspringen geraakte hij niet over zijn aanvangshoogte.

De volledige uitslagen van de Flanders Cup in Lokeren vindt u hier dankzij ServNet Sport.