De Nederlandse atletiekbond Atletiekunie heeft Adriënne Herzog voorlopig geschorst vanwege dopinggebruik.  De 28-jarige atlete testte op 16 maart positief bij een controle afgenomen in de Verenigde Staten. Het zou gaan om het gebruik van testosteron.

Adrienne Herzog (in het blauw) - Foto: Athletics Photo
Adrienne Herzog (in het blauw) – Foto: Athletics Photo

Herzog mag voorlopig niet meer aantreden in wedstrijden. Nu wordt er gewacht op de contra-expertise om eventueel maatregelen te nemen. Het is voor de Nederlandse afstandsloopster niet de eerste keer dat ze verdacht wordt van dopinggebruik. Vorig jaar nog publiceerde het Nederlandse opinieweekblad ‘Vrij Nederland’ dat Herzog contact zou hebben gehad met dopingleveranciers. Herzog werd door de Atletiekunie verzocht tot een zogenaamde ‘afkoelingsperiode’ van drie maanden. Verdere maatregelen werden er toen niet getroffen en nu dus wel. De Belgische advocaat van Herzog, Dedecker, gaf inmiddels al een reactie. Hij meldde dat het om een overschrijding van de toegestane verhouding tussen testosteron en epitestosteron zou gaan. Hij liet daarbij ook nog verstaan dat Herzog al vaker nabij de toegestane verhoudingen zat, maar ze nooit deze overschreed.