Adrienne Herzog (in het blauw) - Foto: Athletics Photo
Adrienne Herzog (in het blauw) – Foto: Athletics Photo

Adrienne Herzog stond vandaag aan de start van de Sylvestercross in Soest. Ze deed het allerminst slecht met een derde plaats, toch blijft het dopingspook ietwat boven haar hoofd hangen.

De Nederlandse besloot na dopingbeschuldigingen in augustus samen met de Atletiekunie om een wedstrijdloze periode in te lassen. Het werd een zogenaamde ‘afkoelingsperiode’. Maar het was niet de eerste keer dat Herzog met doping in verband werd gebracht en hier en daar klonken enkele felle woorden. Ook verloren sommige mensen het vertrouwen in haar, zo ook haar toenmalige coach die de samenwerking beëindigde.

Vandaag de dag blijft ze ontkennen dat ze ook maar een klein beetje van een verboden middel heeft gebruikt. NOS maakte hier een stukje video over met een reactie van haar inclusief en dat is hieronder te bekijken. Meer informatie over de dopingbeschuldigingen aan het huis van Adrienne Herzog vindt u hier.