Wereldrecordhouder polsstokhoogspringen Renaud Lavillenie ‘vliegt’ op zondag 8 juni in het FBK-Stadion in Hengelo. Na Churandy Martina presenteert AA Drink FBK-Games daarmee haar tweede grote naam.

Lavillenie: ‘Ik kijk ernaar uit om in Hengelo te springen. Het is voor mij een ‘must’ om te winnen in een stadion waar de allerbeste atleten tenminste één keer in hun leven zijn geweest. Mijn doel is het stadionrecord te verbreken en daarvoor moet ik in ieder geval over 5.90 meter springen. Met de hulp van het publiek wordt het hopelijk nog hoger’.

Renaud ‘airLavillenie’ is de beste polsstokhoogspringer van dit moment. Hij is meerdere malen Europees kampioen, wereldindoorkampioen en hij won goud op de Olympische Spelen in Londen. En sinds 15 februari is hij de nieuwe mondiale recordhouder op dit spectaculaire onderdeel. In het Oekraïense Donetsk verbeterde hij het 21 jaar oude indoorrecord van Sergej Boebka met 1 cm tot 6.16 meter.

De sprong van de 27-jarige Fransman in Donetsk was de hoogste ooit in zowel indoor- als outdoorwedstrijden. Zijn nieuwe doel is het outdoorrecord, dat ook op naam staat van Boebka, te verbeteren. Dit staat al 20 jaar op 6.14 meter. Het beste resultaat van Lavillenie in de buitenlucht is 6.02 meter. Hij behaalde dit tijdens de Diamond League-wedstrijd vorig jaar in Londen. Na zijn wereldrecord indoor zijn de verwachtingen voor komend outdoorseizoen natuurlijk hooggespannen.

Met de komst van Lavillenie verzekert AA Drink FBK-Games zich opnieuw van de komst van een absolute topatleet naar Hengelo. Directeur Hans Kloosterman daarover: ‘Onze slogan is Beleef Topatletiek. Dat wij onze bezoekers kunnen trakteren op de sportieve kunsten van deze topper past daar uitstekend binnen. Ik ben er dan ook zeer trots op dat we nu al zekerheid hebben dat Nederlands beste atleet op de sprint én ‘s werelds beste atleet bij het polsstokhoogspringen in actie komen. En binnenkort volgen nog meer mooie namen’.

De AA Drink FBK-Games is een IAAF World Challenge wedstrijd die sinds 1981 jaarlijks wordt gehouden in het FBK-Stadion in Hengelo. Tweehonderd nationaal en internationaal bekende atleten, vierhonderd vrijwilligers, bijna honderd sponsors en 15.000 toeschouwers maken van de AA Drink FBK-Games het succesvolste eendaagse atletiekevenement in Nederland. De AA Drink FBK-Games staan gepland op zondag 8 juni van 16.45 tot 19.30 uur. De NOS doet live verslag van de wedstrijd.