Kim Gevaert volgde de prestaties van haar voormalige collega’s Elfje Willemsen en Hanna Mariën op de Winterspelen in Sotsji op de voet. Met Mariën veroverde Gevaert in 2008 nog een Olympische zilveren medaille op de 4x100m.

Hoewel Kim Gevaert, die in 2009 afscheid nam van haar actieve sportcarrière, haar handen vol heeft met haar drie kinderen en af en toe ook als interviewster voor Sporza opdraaft, sloot ze een carrière in het bobslee niet helemaal uit. “Waarom niet? Een nieuwe ervaring…”, aldus de Belgische recordhoudster op de 100m in het Nieuwsblad. Nochtans, na de Spelen in Vancouver, vroeg teammanager van het bobsleeteam, Geert Van Vaerenbergh, nadrukkelijk naar de interesse van Gevaert voor een rol als remster in het team. Zij ging er toen, net als Mariën aanvankelijk, niet op in.

“Ik zou het in elk geval durven”, klinkt Gevaert nu. “Maar ik weet niet als ik het zo leuk zou vinden. Hanna vertelde me dat de eerste afdalingen echt niet leuk waren en haar missellijk maakten.”

 

Kim stuurde alvast een berichtje met felicitaties naar Sochi. ‘Ik ken niet veel van die sport, maar het was wel fijn om zoveel ex-collega’s bezig te zien. Ik wist zelfs niet dat er zoveel de stap hadden gezet van de atletiek naar het ijs.’