De Soedanese 800m-loper Abubaker Kaki komt naar de Record Bank Flanders Indoor. De tweevoudige wereldkampioen is zo de eerste grote internationale naam op de affiche van de indoormeeting.

Record-Bank Flanders -Indoor-2014

De organisatie van de Record Bank Flanders Indoor heeft gezorgd voor een eerste grote internationale naam op de affiche. Met Abubaker Kaki hebben ze zich verzekerd van een 24-jarige 800m-loper die al twee wereldtitels achter zijn naam heeft staan, eentje op de indoorpiste in 2008 en ook een indoor in 2010. In zijn voorbereiding op het WK te Sopot, waar hij resoluut voor goud gaat, neemt hij slechts deel aan twee wedstrijden, waarvan de Flanders Indoor dus een is. Niet alleen de naam van de Soedanees Kaki werd aan de deelnemerslijst van de 800m toegevoegd, ook Adam Kszczot komt in de Topsporthal te Gent in actie. Deze Pool wist al tweemaal in zijn carrière de Europese indoortitel te behalen.

Kaki en Kszczot hebben beiden niet onaardige indoorrecords achter hun naam staan. Met beste tijden van 1’44″81 en 1’44″57 en een voorziene haas lijkt een ideale race niet veraf voor onze landgenoten Jan Van Den Broek en Pierre-Antoine Balhan die deze winter op de WK-limiet mikken. Die staat op 1’47″00, een tijd die de twee wel in hun benen zouden kunnen hebben natuurlijk  met behulp van een ideale race.