De Jamaicaanse spurtsterren en atleten van het jaar 2013, Shelly-Ann Fraser-Pryce en Usain Bolt, zullen beiden lopen op de Gouden Spike meeting in Ostrava. Die manche in het IAAF World Challenge tornooi gaat door op 17 juni.

Het wordt al de zevende keer dat wereldkampioen Usain Bolt afzakt naar de Tsjechische meeting. Hij liep er al drie maal de 100m, tweemaal de halve baanronde en waagde zich in 2010 ook aan een 300m. Op welke afstand Bolt dit jaar uitkomt, is nog niet bekend.

“Ik ben blij om opnieuw naar Ostrava te gaan”, klonk Bolt bij het aankondigen van het nieuws. “Ik loop er al van sinds ik nog een tiener was. Ik heb er altijd enorm genoten en hoop er dit jaar ook weer goed te presteren, want het is er zeker een snelle piste.”

Ook zijn landgenote Shelly-Ann Fraser-Pryce, en net als Bolt drievoudig wereldkampioen in Moskou, bevestigde haar komst naar Ostrava. Zij zal er starten op de 200m, het nummer waar ze vorig jaar de wereldbestejaartijd liet noteren (22″13).

Verder zouden ook de Franse polsstokspringer Renaud Lavellenie en hamerslingeraars Pawel Fajdek en Anita Wlodarczyk deelnemen op de Gouden Spike meeting.