De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is op zondag 27 april 2014 aan zijn 29ste editie toe. Organisator Golazo opent morgen de inschrijvingen en kondigt enkele nieuwigheden aan.

De organisatie kan alvast met trots terugblikken op de laatste jaren. Op 10 jaar tijd is het deelnemersaantal aan de stadsloop immers vertienvoudigd. Voor de komende editie rekent men al op 40.000 lopers.

“Meer deelnemers én meer comfort”, moet het credo van de komende editie worden. Greg Boekmans, verantwoordelijke organisator klonk als volgt in een persbericht dat op donderdag de wereld werd ingestuurd. “Eerst en vooral wordt het programma gespreid over een volledige dag. De marathon start om 9u, gevolgd door de Chiquita Kids Run om 11u en de Short Run om 12u. Tot vorig jaar zaten alle andere afstanden gebald in de namiddag. Door de spreiding in het programma zal ook de verkeersstroom naar en van Linkeroever vlotter verlopen.”

Naast een spreiding in het programma, wordt er vanaf volgend jaar bovendien in drie waves gestart op de Ten Miles. “Op basis van hun doeltijd worden deelnemers in de juiste wave geplaatst, waarbij de snelste lopers in de eerste wave terechtkomen. Wie inschrijft, krijgt meteen te weten in welk blok hij of zij start. Per wave zullen 8.000 à 9.000 lopers starten.” Met het vernieuwde systeem komt er volgens de organisatie geen limiet op het deelnemersaantal.

Programma 2014
9u: DVV Antwerp Marathon
11u: Chiquita Kids Run 1 km (4 – 12 jaar)
12u: DVV Antwerp Short Run 5 km
13u: ASICS Ladies Run 5 km
15u: DVV Antwerp 10 Miles – eerste wave 15u, tweede wave 15u30 en derde wave 16u

Online inschrijven kan vanaf vrijdag 6 december om 10u via www.dvvantwerp10miles.be