Nafi Thiam maakt kans om belofte van het jaar te worden. - Foto: Jasper Jacobs
Nafi Thiam maakt kans om belofte van het jaar te worden. Haar coach Roger Lespagnard maakt op zijn beurt kans op de trofee van coach van het jaar- Foto: Jasper Jacobs

Gisteren werd een lange lijst bekendgemaakt met daarop de genomineerden voor Sportman en Sportvrouw van het jaar. Daarbij waren meteen ook de kanshebbers voor belofte, coach, ploeg en paralympiër van het jaar bekend. Dit alles maakte duidelijk dat atletiek sterk vertegenwoordigd is dit jaar.

Jonathan Borlée, Kevin Borlée en Thomas Van Der Plaetsen maken kans om Sportman van het jaar te worden. Bij belofte van het jaar zijn er twee sporters uit de atletiek die kans maken, Nafissatou Thiam & Pieter-Jan Hannes. Bij coach van het jaar is het de vraag of Jacques Borlée voor de derde maal de titel mee naar huis neemt. Hij is alleszins weer geselecteerd net als Thiams coach Roger Lespagnard. Last but not least is ook de 4x400m-mannenploeg geselecteerd voor ploeg van het jaar. Op zondag 22 september weten we wie in elke categorie de hoofdprijs naar huis mag nemen.

Wilt u de volledige lijst van genomineerden bekijken? Klik dan maar hier op.