De Gentse Blaarmeersen vormden het decor voor de start van de 32e Lotto Crosscup. Met de Relays streden clubtrio’s er om de snelste veldlopende vereniging. Bij de vrouwen ging de zege naar een outstanding DCLA. Bij de heren werd het bijzonder spannend, maar was het uiteindelijk VAC dat voor de derde maal op rij op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen.

Eline Deboth nam bij de vrouwen meteen de kopstart voor DCLA. De tweede loopster Sigrid Vanden Bempt diepte de kloof verder uit. In de achtervolgende groep zaten AVR, ACME en CABW. Veerle Dejaeghere kwam nog dichter als slotloopster, maar Veerle Van Linden had uiteindelijk niet al te veel moeite om stand te houden.

Bij de mannen nam RFCL een sterke start. Tarik Moukrime liep weg van de concurrentie, al moest hij zijn snelle start bijna bekopen in de slotmeters. Hamdi en Schockaert deelden goed in en kwamen nog dichter. Dan was het aan Brandenbourg om RFCL aan de leiding te houden. Achter hem waren het onder meer Mathijs Casteele en Ruell die een duidelijk dichter kwamen. De winnaar van vorig jaar, Koen Naert schoof vanuit de achtergrond goed op en kon de stok in vijfde positie doorgeven aan Lander Tijtgat. El Hachimi leek een voldoende grote voorsprong te hebben, maar VAC had nog een troef achter de hand. Alex Kibet rolde de tegenstand op en stevende af op de marathonloper. Na anderhalve ronde had Kibet hem te pakken. De Keniaan liet El Hachimi meteen ter plaatse en won uiteindelijk met grote voorsprong. Achter hem was het nog spannend voor de derde plaats. Uiteindelijk was het Eendracht Aalst dat derde werd. Tijtgat ging immers nog voorbij een sterke Steven Casteele. In de achtergrond liep Pieter-Jan Hannes een sterke wedstrijd. Vanuit een geslagen positie wist hij nog beslag te leggen op de zesde plaats, kort na de jonge Isaac Kimeli.