Jonathan Borlée - Foto: Jasper Jacobs
Jonathan Borlée – Foto: Jasper Jacobs

Jonathan Borlée deed iets voor 8 uur zowat alle Belgische atletiekfanaten zweten. Het leek immers dat hij naar een 3de plaats zou snellen in de finale van de 400m, maar op het einde werd hij nog bijgehaald door de Dominicaan Santos. Aan de finish kwam hij zelfs maar 2 honderdste te kort voor brons met zijn seizoensbeste tijd van 44″54. Toch toonde hij een goede vorm voor de reeksen van de 4x400m die donderdag op het programma staan. Het was de Amerikaan LaShawn Merritt die met het goud aan de haal ging. Topfavoriet Kirani James eindigde pas op een zevende stek in een tijd van 44″99, een dikke seconde onder zijn persoonlijk record. Meer over die race leest u hier.  “Ik had een medaille in de benen”, reageerde ontgoochelde Borlée achteraf bij onze collega’s van Sporza. Bekijk dat interview hier.