Kevin Borlée op weg naar de Belgische titel en 44"73 - Foto: Ruben Van den Berghe
Kevin Borlée op weg naar de Belgische titel en 44″73 – Foto: Ruben Van den Berghe

Op zaterdag schoot het WK in Moskou in gang. Thomas Van Der Plaetsen en Bashir Abdi komen op de eerste dag in actie. Morgen starten ook de broers Borlée (Kevin en Jonathan) aan hun tornooi. Vandaag geraakte de reeksindelingen bekend.

Jonathan Borlée, nationaal recordhouder met 44″43, komt uit in reeks één. Hij neemt het op tegen onder meer de Amerikaan Tony McQuay (PR 44″49) en Ramon Miller van de Bahamas (PR 44″87). Hij lootte wel de ongelukkige baan één, al heeft hij dan wel alle atleten voor zich uit.

Kevin Borlée heeft een bronzen medaille te verdedigen in Moskou. Hij komt in de vierde serie uit tegen onder meer Chris Brown (PR 44″40) en Dominicaan Luguelin Santos (PR 44″45). Jonathan loopt in baan zeven, met Santos voor zich uit.

De eerste vier uit elke reeks plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales. De vier snelste verliezers mogen mee aansluiten.

 

Alle resultaten zijn hier te volgen. Live-uitslagen vindt u hierTV-uitzending en live-stream zijn te vinden op Sporza.

Alle artikels over het WK in Moskou vindt u hier. Het overzicht van de Belgen in de Russische hoofdstad vindt u dan weer hier.