Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Terwijl in Moskou de internationale atletiek aan zijn hoogdagen begon, stond in het Vlaams-Brabantse Huizingen een B-meeting op het programma. Traditiegetrouw pakte de organisatie uit met sterk bezette midden- en langeafstandsnummers. Bijzonder dit jaar waren het BK steeple voor dames en de in extremis bijeengeschaarde 2000m. Op uitnodiging, want in deze ongewone afstand gingen thuislopers Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt op zoek naar een (internationale) toptijd.

Isaac Kimeli zorgde voor het hoogtepunt te Huizingen. Hij liep over zijn 2000m 5.05.59 en dat is goed voor een nieuw Belgisch record bij de junioren, want het vorige stond op 5.17.72. Isaac eindigde uiteindelijk nipt tweede na een serieuze eindsprint met Jeroen D’hoedt. Het was uiteindelijk D’hoedt die de winst pakte in 5’05″56. Het Europees juniorenrecord van 5.04.50 zat er voor Kimeli uiteindelijk niet in.

Een uitgebreid verslag van de meeting van gisteren is trouwens hier te lezen.

De uitslag is hier te bekijken. De racevideo kunt u hieronder aanschouwen.