Morgen begint het wereldkampioenschap atletiek. In dit artikeltje is alvast een ambitieoverzicht van de Belgen op het WK in Moskou weergegeven waarin je kan lezen wat de Belgen willen bereiken in Moskou. Enkel Anne Zagré staat niet in dit lijstje omdat zij nog niet openlijk heeft laten weten wat ze ambieert.

Thomas Van Der Plaetsen: “Mijn persoonlijk record van 8164 punten waarmee ik de Universiade in Kazan won, wil ik graag van de tabellen vegen en dan zal ik tevreden zijn.“

Bashir Abdi: “Ik hoop en denk alvast met een onvergetelijke ervaring terug te komen in België. Het zal zeker en vast bijzonder leerrijk worden. Bovendien geloof ik dat dit de ideale voorbereiding is voor het EK in 2014. Met een persoonlijk beste zal ik content zijn.”

Adrien Deghelt (heeft inmiddels al verstek moeten geven voor de reeksen door blessure): “ Mijn eerste doel is een halve finaleplaats. Op de Olympische Spelen van Londen vorig jaar liep ik mijn persoonlijk record van 13”42 en misschien kan ik dit jaar in Moskou nog sneller. Indien ik hierin slaag, zou het kampioenschap zeker geslaagd zijn. “

Jonathan Borlée: “Mijn ambities voor het WK zijn gelijkaardig met die voor de Olympische Spelen: eerst de finale halen en dan kijken wat mogelijk is. Indien ik de finale haal, zal ik er alles aan doen om de 3de plaats te bemachtigen want plaatsen 1 en 2 lijken al gekend met Kirani James en LaShawn Merritt.”

Kevin Borlée: “Ik voel mij alsmaar beter en hopelijk heb ik in Moskou de goede vorm te pakken. Het eerste wat ik wil, is de finale halen en dan… Misschien kan ik wel mijn bronzen medaille van twee jaar geleden herhalen…”

Nafissatou Thiam: “Het WK is een bonus. Het wordt een goede training. Op het podium mik ik niet.”

Nafissatou Thiam - Foto: Jasper Jacobs
Nafissatou Thiam – Foto: Jasper Jacobs

Axelle Dauwens: “ Als ik een tijd van rond de 56” kan lopen, en dan liefst een verbetering van mijn persoonlijk record (55”96), zal ik met een goed gevoel vertrekken uit Moskou.”

Almensh Belete: “Het enige wat ik kan doen op het WK is mijn uiterste best. Hopelijk resulteert dat in een finaleplaats.”

Pieter-Jan Hannes: “Als 20-jarige snotneus heb ik niets te verliezen in Moskou. Ik ga gewoon proberen zo ver mogelijk te raken. Het is de bedoeling dat ik de series overleef en dan zien we wel…”

Sara Aerts: “Laten we beginnen met een plaats in de halve finale. En vanaf dan is echt alles mogelijk, dus…”

4x400m-ploeg: “We hebben op papier de sterkste ploeg sinds het afscheid van Cédric Van Branteghem. We zijn voor dit kampioenschap de outsiders en druk wordt ons niet opgelegd.”

Zal Pieter-Jan Hannes na het WK even tevreden zijn als na het EK voor beloften? -Foto: Stijn Lichtert
Zal Pieter-Jan Hannes na het WK even tevreden zijn als na het EK voor beloften? -Foto: Stijn Lichtert