Zaterdag vielen er zeker niet enkel knalprestaties te noteren bij de loopnummers in Ninove, de werpnummers en springnummers mochten er zeker ook zijn. Zeker dan voor Philip Milanov die op de Memorial Geert Rasschaert zijn eigen nationaal beloftenrecord verbeterde in het discuswerpen. Philip, die eerder deze zomer al vijfde werd in het discuswerpen op het Europees kampioenschap voor beloften, wierp zijn schijf 61m51 ver. Dat is 37 centimeter verder dan zijn oude record van 61m14. Daarmee blijft hij echter wel nog tweede staan in het klassement voor alle categorieën waar Jo Van Daele nog altijd leidt met een worp van 64m24. Naast het discuswerpen verbeterde de atleet van FLAC eveneens zijn persoonlijk record in het kogelstoten. Hij gooide zijn kogel 15m09 ver en werd daarmee vijfde.

Philip Milanov Foto: Ruben Van Den Berghe
Philip Milanov Foto: Ruben Van Den Berghe