We zouden het nog bijna vergeten. Terwijl alle nationale (en misschien zelfs Europese) aandacht zich zaterdag richt naar Oordegem, staat in Eugene (VS) dit weekend opnieuw een manche van de Diamond League op de agenda. Op de Prefontaine Classic komt onder meer een bijzonder sterke 10000m aan de start. Onder meer Kenenisa Bekele hoopt er op een mooie tijd, maar moet afrekenen met niet minder dan zes van de top tien snelsten dit jaar.

Mo Farah trad oorspronkelijk ook aan op die 25 baanrondjes, maar door ziekte zo de Britse Olympische Kampioen nu al op vrijdag starten op de 5000m. Daar neemt hij het op tegen trainingsmaatje Galen Rupp, de Amerikaanse recordhouder Bernard Lagat en Thomas Longosiwa, bronzen medaillist van de Spelen in Londen.

David Rudisha moest – na zijn overtuigende winst in New York vorig weekend – opnieuw de grote naam worden in Eugene. De Keniaanse wereldrecordhouder ondervond deze week echter wat last aan de knie en onderging daarvoor een MRI in Eugene. Op doktersadvies liet de rijzige Rudisha gisteren weten verstek te laten voor de 800m.

De 400m bij de dames kent dan weer wel alle toppers aan de start. De nummers 1,2,3,4,5 en 8 van de wereldranglijst tekenen present. De Olympisch gouden Sanya Richards-Ross maakt er haar seizoensdebuut. Zilveren en bronzen medaillistes van diezelfde Spelen Christine Ohuruogu  en DeeDee Trotter leggen haar het vuur aan de schenen.

De volledige deelnemerslijsten bekijkt u hier.