We zijn in de laatste week gekomen, binnen enkele dagen is het opnieuw zover. Dan verzamelt de (inter)nationale atletiek-top zich voor de vierde maal in het gezellige Putbosstadion voor de IFAM outdoor. Naast de sterk bezette loopnummers zullen er ook op de werpnummers enkele interessante wedstrijden te zien zijn. De inschrijvingslijst bij het discuswerpen wordt met voorsprong geleid door het Belgisch toptalent Philip Milanov. Hij zal ook nu weer proberen om boven de 60m te werpen en liefst nog voorbij zijn PR van 61.09m. Met deze afstand plaatste hij zich al voor het EK-beloften in Tampere. Enkele uren voor hij zich in de discuskooi begeeft, neemt Milanov eveneens deel aan het kogelstoten, waar hij heel wat meer tegenstand mag verwachten. Wij stelden hem enkele vragen in aanloop naar deze wedstrijd.

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

“Mijn wintervoorbereiding verliep zeer goed. Ik had gelukkig geen last van blessures en dat liet me toe om goed door te trainen. En dat is nu eenmaal het belangrijkste voor een atleet.”

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

“Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijden die ik tot nu toe heb geworpen. In vier wedstrijden wierp ik dit jaar immers al boven de 60m. Ik heb ook steeds meer vertrouwen in mijn techniek, die wel stilaan op punt staan, maar ik kan toch nog blijven progressie maken. Ook vooral mijn kracht kan nog enorm verbeteren in de toekomst.”

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

“Ik voel me zeer goed op dit ogenblik en heb dan ook enorm veel zin om de aansluiting met de top te maken dit seizoen. Op de IFAM hoop ik op een wedstrijd met goede concurrentie en goede weersomstandigheden.”

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

IFAM