Diamond League

David Rudisha is gisteren zijn seizoen gebonden in zijn thuisland Kenia. De 24-jarige Keniaan begon zijn seizoen met een 400 meter in hoofdstad Nairobi. En meteen verbeterde hij zijn meer dan 3 jaar oude record van 45″50. Hij bracht het naar een tijd van 45″15. Dat is meteen al goed voor de 4de beste prestatie dit jaar na 400m-lopers James, Santos en Lendore. Rudisha begint binnen minder dan een week ‘echt’ aan zijn seizoen in Doha. Want daar staat de eerste meeting van de Diamond-League op het programma.

Hij deed na zijn wedstrijd ook nog een opvallende uitspraak. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de 800m zei dat hij zou overwegen om tijdens het WK deze zomer in Moskou deel te nemen aan de 4x400m en hij vroeg zich af of Usain Bolt dat ook niet zag zitten. “Het zou interessant zijn om tegen elkaar te lopen in de 4x400m nadat we klaar zijn met onze eigen nummers,” liet David weten aan de website StarAfrica.com.