Tia HellebautTia Hellebaut riep in het Blosocentrum van Herentals op paasmaandag onverwacht de pers bijeen. De Olympische Kampioene kondigde er – totaal onverwacht – een derde  comeback aan. Na haar teleurstellende prestatie op het EK in Göteborg (ze werd achtste en laatste in de finale van het hoogspringen) begin maart was het voor Hellebaut mooi geweest. “Het is een mooi moment om te stoppen. Ik had geen zin om nog aan te modderen”, kondigde ze toen aan.

Nu komt Hellebaut wederom terug op deze beslissing. “Ik mis de atletiek gewoon veel te veel“, zo verkondigde ze. “De eerste weken na mijn derde afscheid waren inderdaad zalig en ik genoot met volle teugen van de vrije tijd die ik plots had, maar ook dit ging op den duur vervelen. Ik trok mijn loopschoenen terug aan voor een rondje in de wijk, maar voor ik het wist stond ik enkele dagen later weer te hoogspringen.

Kennelijk deed deze korte periode van rust de gewezen Olympische Kampioene goed, want ook partner en coach Wim Vandeven was terug hoopvol. “Tia was inderdaad op na het EK van Göteborg. We hadden vorige zomer besloten om het nog een jaartje te rekken tot het WK in Moskou, maar dat was vorige maand niet meer haalbaar”, herhaalde hij wat toen verteld werd. “Vorig weekend echter paste ik op de kinderen, terwijl Tia even een blokje ging lopen. Toen ze terug binnenkwam, wist ik het al. Ik zag het vuur terug branden in haar ogen en wist dat we er weer vol voor moesten gaan. Tia is gewoon gemaakt om te hoogspringen.

Intussen verlopen de trainingen opnieuw bijzonder vlot. “Ik heb natuurlijk weer wat werk voor de winkel, maar ik voel dat mijn lichaam intussen ervaren genoeg is om die draad terug herop te pikken”, zegt Hellebaut.

Een eerste wedstrijd is nog niet gepland. “Tia heeft eerst nog de nodige trainingen nodig. We willen eerst terug soepel en goed springen op training, alvorens we naar wedstrijden gaan uitkijken”, zo klinkt Vandeven. “Hoogstwaarschijnlijk starten we wel in het buitenland.”

Over haar plannen die ze had gemaakt als toekomstig meetingdirectrice van de Memorial Van Damme, had Hellebaut het volgende te vertellen. “Ik heb dit uiteraard uitgebreid besproken met organisator Wilfried Meert. Hij kon zich helemaal vinden in mijn beslissing. Mijn opleiding bij de Memorial stellen we gewoon even uit tot na de zomer. Allicht spring ik bovendien nog een allerlaatste keer op de Memorial zelf.

Bij haar eerste zwangerschap, in 2008 had Hellebaut haar afscheid al eens aangekondigd. Kort daarvoor was ze kersvers Olympisch Kampioen geworden in Peking. Na de geboorte kwam ze op die beslissing terug en in 2010 maakte ze haar eerste comeback. In datzelfde jaar deed Hellebaut hetzelfde verhaal nog eens over bij haar tweede zwangerschap, zonder evenwel uitdrukkelijk opnieuw afscheid te nemen.

 

UPDATE 2/4: dit bericht kaderde uiteraard in een 1-aprilgrap.

3 REACTIES

Reacties zijn gesloten.