De winter is nog niet zo lang voorbij, of veel atleten beginnen hun ambities al uit te spreken voor de zomer. Voor Joren Bouckaert, broer van Jente, is dat niet anders. De 800m-loper wil deze zomer resoluut naar het EK voor beloften in het Finse Tampère.

Joren Bouckaert, hier nog voor Platteau op het BK beloften. Daar behaalde toch een mooie 3de plaats. - Foto: Jasper Jacobs
Joren Bouckaert, hier nog voor Platteau op het BK beloften. Daar behaalde hij toch  nog een mooie 3de plaats. – Foto: Jasper Jacobs

De 19-jarige Joren Bouckaert is deze winter niet echt veel ter sprake gekomen in het nieuws. Dit was omdat hij deze winter vooral controle wou krijgen over zijn aanslepende blessure. Toch werd hij niet onverdienstelijk 3de op de 800m op het Belgisch kampioenschap voor beloften achter Pierre-Antoine Balhan en Niels Platteau. Vorig zomerseizoen deed de atleet van Lyra al mee aan een internationaal kampioenschap.  Hij mocht toen afreizen naar het WK voor junioren in Barcelona met zijn toenmalige clubgenoot Brecht Bertels. Beiden strandden daar in de reeksen, maar konden toch tevreden terug blikken op hun kampioenschap.

Nu behoort Joren de beloften en wil hij meteen naar het Europees kampioenschap in Tampère. Dat EK vindt plaats van 11 t.e.m. 14 juli. Voor de limiet van 1’48″11 te halen gaat de Edegemnaar zich voorbereiden in Tenerife. Daar verblijft hij een tweetal weken om zich in wat warmere oorden voor te bereiden op het zomerseizoen dat hij start met een 400m op het provinciaal kampioenschap in april.

Lees het volledige blogbericht van Joren hier