Ben Broeders heeft in het Duitse Cottbus het BR polsstokspringen verbeterd met vijf centimeter van 5m70 naar 5m75. Broeders begon voor het eerst deze winter aan een wedstrijd met een volledige aanloop. Zijn PR in zaal bedroeg tot vandaag 5m65, daar lapte hij dus in één keer tien centimeter bij.

Ben Broeders begon zijn wedstrijd op 5m30. Die hoogte vormde geen enkel probleem voor onze landgenoot en ook op 5m50 en 5m60 verliep alles vlekkeloos. Dankzij een geslaagde poging op 5m65 evenaarde onze landgenoot zijn twee jaar oude PR. Nadien ging de lat naar 5m70 en ook in die opzet slaagde de DCLA-atleet. Broeders kwam helemaal onder stoom en klaarde vervolgens knap de klus op 5m75 in zijn tweede poging. Daarmee deed hij niet alleen ruim beter dan zijn PR, maar verbeterde hij ook het nationale record met vijf centimeter. 5m75 werd uiteindelijk de eindhalte voor de polsstokspringer, want een sprong over 5m80 kwam er (nog) niet.

De winst ging in Duitsland naar Sam Kendricks, de regerende wereldkampioen. Broeders eigende zich de tweede plaats toe. Het Belgisch record werd gedeeld door Thibaut Duval en Kevin Rans, die in het verleden beiden over 5m70 wipten. Een rechtstreeks ticket voor de Spelen in Tokio stak Broeders in Cottbus nog niet op zak, daarvoor is 5m80 nodig. Dinsdag 4 februari komt Broeders opnieuw in actie in Düsseldorf.