World Athletics heeft zopas een bom gelost: het WK indoor in het Chinese Nanjing wordt met maar liefst één jaar uitgesteld. De Internationale Atletiekfederatie deelde het nieuws zelf mee op haar eigen website. World Athletics wil geen risico’s nemen door de uitbraak van het coronavirus in China. De dreiging van het virus is voorlopig te groot om een sportevenement van die grootte te organiseren. Het WK zou oorspronkelijk doorgaan van 13 tot 15 maart.

Door de snelle verspreiding van het coronavirus uitte World Athletics afgelopen week al hun twijfels over het WK indoor in Nanjing. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie werden de mogelijkheden uitvoerig besproken. Het uitwijken naar andere steden, voornamelijk in Europa, behoorde tot de opties. Gezien het huidige nieuws rond het virus in China heeft World Athletics besloten om uit te stellen, aangezien andere locaties tot langer uitstel zouden leiden, waardoor de indoorkalender onnodig uitgetrokken zou worden.

Wanneer het WK exact zal plaatsvinden in 2021, is voorlopig nog een groot vraagteken en zal later worden bepaald. Door de vele inspanningen die de Chinese organisatie reeds heeft gedaan, zal Nanjing naar alle waarschijnlijkheid wel opnieuw de organisatie toegekend krijgen. In 2021 staat van 5 tot 7 maart echter ook een EK indoor gepland.

Eline Berings en Anne Zagré waren de enige Belgen die zich reeds konden plaatsen voor het WK in zaal. Voor hen komt deze beslissing logischerwijs hard aan aangezien het een ideale manier was om plaatsen te winnen op de ranking met oog op de Olympische Spelen.

https://twitter.com/ElineBerings/status/1222601558828994566?s=20