Home » Nieuws » Internationaal » EK Beloften: Hanne Maudens vliegt naar verspringfinale
Hanne Maudens - Foto: Oliver Hardt/Getty Images for European Athletics

EK Beloften: Hanne Maudens vliegt naar verspringfinale

Hanne Maudens mag na haar bronzen plak in de zevenkamp morgen de finale van het verspringen betwisten op het EK voor beloften. Maudens trad aan in de A-groep van het verspringen. Voor een rechtstreekse kwalificatie was 6m40 nodig. In tegenstelling tot het verspringen tijdens de zevenkamp waren het nu wel ideale omstandigheden.

Hanne Maudens heeft de meerkamp van gisteren duidelijk goed verteerd. In haar eerste poging landde de nummer drie van de zevenkamp 6m17 ver. De tweede poging ging met 6m07 opnieuw voorbij de zes meter. De rode vlag ging omhoog bij haar laatste poging waardoor Maudens zich niet meer verbeterde. Dit bleek ook niet nodig te zijn want met haar 6m17 mag ze als achtste naar de finale.

De Française Hilary Kpatcha maakte veruit de sterkste indruk. Zij sprong maar liefst 6m81 ver in haar eerste poging en was daarmee uiteraard direct verzekerd van een finaleplaats.