Home » Nieuws » Internationaal » Nederlandse CPC Loop afgelast wegens zware windstoten

Nederlandse CPC Loop afgelast wegens zware windstoten

41.000 lopers stonden vandaag op met de City Pier City Loop als doel. De hevige windstoten hebben daar anders over beslist. In het zuidelijke deel van Nederland werd vandaag code oranje afgekondigd waardoor de organisatie de wedstrijd heeft afgelast. Belgen Thomas De Bock, Manueal Soccol en Dennis Laerte hadden allen de intentie om vandaag te starten.

“De organisatie acht het niet verantwoord om ruim 41.000 lopers van start te laten gaan onder onstuimige weersomstandigheden. Er is te veel en te harde wind, de windkracht is oplopend tot 7 met windstoten tot 100 km per uur”, zo luidt het persbericht dat de organisatie deze morgen verstuurd heeft. Enkele uren voor de start kregen veel atleten dit nieuws te verwerken, onder hen Thomas De Bock. “Gisteren werden we al verwittigd dat de mogelijkheid op afgelasting bestond. Deze morgen omstreeks 7u kregen we het definitieve nieuws. Wat de wind betreft valt het nu nog mee, eigenlijk is het typisch Belgisch crossweer. Om 16u wordt het slechtste weer voorspeld. Er is nog vraag geweest om de elitewedstrijd vroeger te doen starten, maar dat voorstel werd van tafel geveegd. In de plaats heb ik dan maar een goede alternatieve training afgewerkt. Op 7 april krijg ik in Berlijn een herkansing op de halve marathon.” Op 28 april loopt Thomas De Bock in Londen de volledige marathon.

Die beslissing werd genomen door de organisatie, in samenspraak met de burgemeester en de hulpdiensten. Het is vooral de combinatie van het slechte weer met de lage gevoelstemperatuur die voor een onverantwoorde situatie zou zorgen. Nederlanders Susan Krumins en Khalid Choukoud stonden ook op aanwezig.

Geef een reactie