Home » Nieuws » WK Junioren: Sacoor stoomt naar finale 400m in nieuw BR
Jonathan Sacoor - Foto: Tomas Sisk

WK Junioren: Sacoor stoomt naar finale 400m in nieuw BR

Jonathan Sacoor is de derde Belgische finalist op het WK voor junioren in Tampere. Sacoor trad in de eerste van drie halve finales aan. Op papier maakte onze landgenoot zeker kans om door te stoten, aangezien hij met de tweede tijd van alle deelnemers in die halve finale kon starten. De jonge Belgian Tornado deelde zijn koers perfect in en dook voor het eerst in zijn carrière onder de 46″ met 45″72. Daarmee doet Sacoor beter dan het BR van 45″86 van Alfons Brijdenbach.

Het Belgisch record van Brijdenbach stond al sinds 1973 (!) op de tabellen. Ook de broers Borlée geraakten in hun juniorentijd niet aan de 45″86. Onze landgenoot mag morgen aantreden als beste performer van de halve finales. Er mag zeker gedroomd worden van een medaille. Een sterk staaltje indeling toont aan dat hij niet bang moet zijn van de Jamaicanen.

Morgenavond loopt Sacoor de finale om 19:35 Belgische tijd.

 

Geef een reactie