Twee op twee voor de aflossingsploegen op de allerlaatste dag van het EK voor junioren in Grosseto. De heren op de 4x100m gingen net als hun vrouwelijke collega’s stevig van start en hielden gelijke tred met toplanden Frankrijk en Spanje. De Belgen liepen naar de vierde plaats in een heel knappe chrono van 40”10. Goed voor de snelste verliezende tijd en al even belangrijk: een nieuw Belgisch record.

Met die tijd doet het kwartet, bestaande uit Marvin Nicque, Kobe Vleminckx, Jordan Paquot en Nathan Kapenda, maar liefs 20 honderdsten beter dan het vorige record dat ondertussen al zeven jaar oud was. Ze gaan als zesde naar de finale en kunnen straks voor een verrassing zorgen.

“We hadden blauwe plakkers om onze posities aan te duiden, dus dat was verre van ideaal op die blauwe piste hier, maar de wissels waren heel erg goed op het gevoel. We finishen in de buurt van toplanden en komen wel erg dicht bij de grens van 40 seconden. Hopelijk kunnen we straks nog een beetje dichter sluipen. Dat BR is natuurlijk mooi meegenomen. Misschien houdt het wel niet lang stand”, aldus het grappige viertal.