Home » Nieuws » Nationaal » Trainer Fons Wuyts (61) overleden
Fons Wuyts - Foto: site Yellow Armada

Trainer Fons Wuyts (61) overleden

Vanmorgen is trainer Fons Wuyts overleden. Hij is de man die Sofie Van Accom jarenlang begeleidde en naar het hoogste niveau bracht.

Fons Wuyts was al een jaar ongeneeslijk ziek door twee tumoren in de hersenen. Ondanks zijn ziekte bleef hij Sofie Van Accom begeleiden tot en met het BK veldlopen in maart. Toen moest ze noodgedwongen overstappen naar Dirk Engelen. In die periode was hij naar een palliatief centrum in Turnhout verhuisd. Afgelopen zomer liep Van Accom een fenomenale 4’07″30 in de 1.500 meter.

Op de website van zijn trainingsgroep The Yellow Armada is een schets van zijn profiel als trainer en als mens terug te vinden: “Fons was een man die niet opliep met zijn prestaties, maar iedereen besefte dat hij Sofie op de juiste manier heeft getraind en zo naar de top heeft gebracht. Ondertussen was hij het cement tussen de trainers en vriend van allen.”

De redactie van Atletieknieuws wenst alle familie, vrienden en atleten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Geef een reactie