Churandy MartinaChurandy Martina, Nederlandse 100m en 200m-specialist, mag gerust één van de meest regelmatig presterende spurters genoemd worden. De Nederlanders, afkomstig van Curaçao, nam reeds deel aan drie Olympische Spelen (tweemaal voor de Nederlandse Antillen, de laatste keer voor Nederland) en was als enige man ter wereld aanwezig in alle vier de individuele Olympische finales van Usain Bolt (in Peking en Londen).

Vorig zomerseizoen werd Martina Europees kampioen op de 200m en de 4x100m. Met een vijfde stek op de 200m en een zesde op de 100m op de Spelen in Londen bevestigde Martina dat er rekening moet gehouden worden met hem.”Ik bereikte intussen al redelijk wat”, klinkt hij “en het is inderdaad fijn om zo regelmatig te kunnen presteren. Ik hou gewoonweg van de 100m en de 200m.”

Over de dominantie van de Jamaicanen, met Bolt en Blake op kop, heeft Martina het volgende te zeggen. “Ik geloof niet dat ze onklopbaar zijn. Je moet hard werken, en dan is het zeker niet onmogelijk. Je mag niet vergeten dat ook zij hard moeten werken.”

Lees hier verder (Engels).