Home » Nieuws » Internationaal » Het ziet er niet al te best uit voor dubbel geamputeerd atleet Oscar Pistorius

Het ziet er niet al te best uit voor dubbel geamputeerd atleet Oscar Pistorius

De Zuid-Afrikaan moest gisteren voor de rechter verschijnen naar aanleiding van zijn aanhouding na het incident bij hem thuis op donderdagochtend. Daar werd Pistorius aangetroffen met het levenloze lichaam van zijn vriendin en topmodel Reeva Steenkamp. Ze kwam om het leven door 4 kogelschoten.

Foto: AP
Foto: AP

Pistorius kwam met een verhaal van een vermeende inbreker naar buiten, maar die versie trok de rechter in twijfel. Zijn tranen in de rechtbank mochten niet baten en hij werd dan ook officieel in beschuldiging gesteld van moord. Een gebroken Pistorius verliet wenend, onder excessief camerageklik en -geflits, de zaal.

Intussen sijpelen meer en meer details naar buiten in verband met de exacte omstandigheden van de schietpartij. De politie zou eerder op de avond al zijn langs gekomen om de gemoederen tussen beiden te bedaren en blijkbaar was ook dit niet de eerste maal. Pistorius zijn voorliefde voor (semi-automatische) wapens en zijn kort lontje werden reeds meermaals geschetst de laatste dagen. Hij zou slapen met een pistool onder zijn hoofdkussen en op slapeloze nachten zou hij wel eens durven een hele batterij kogels te verschieten op een veldje in de buurt. Dat hij met 4 schoten dwars door de badkamerdeur zijn vriendin (al dan niet met voorbedachte rade) om het leven zou gebracht hebben, kwam pas gisteren aan het licht. Het zouden bovendien de buren geweest zijn die de politie verwittigden. Deze troffen Pistorius aan in de badkamer, naast het lichaam van Steenkamp.

Het management en de familie van “Blade Runner” blijven met klem ontkennen dat Pistorius met voorbedachte rade zou gehandeld hebben. De rechtbank moet nu beslissen als de man met een duidelijk plan voor ogen zijn vriendin om het leven bracht of als het gebeurde in een opwelling van emoties. Hoedanook kijkt Pistorius aan tegen een mogelijks levenslange celstraf, wat in de praktijk zou neerkomen op 25 jaar brommen.

Verdere info krijgt u uiteraard via dit kanaal!