Home » Nieuws » Internationaal » Paralympiër Oscar Pistorius verdacht van moord

Paralympiër Oscar Pistorius verdacht van moord

Oscar Pistorius, voor het grote publiek gekend als “Blade Runner”, is afgelopen nacht opgepakt door de Zuid-Afrikaanse politie. De Paralympiër zou in het holst van de nacht “per ongeluk” zijn vriendin, die hij voor een inbreekster hield, in het hoofd en de arm geschoten hebben, zo meldt de Zuid-Afrikaanse krant Beeld.

Pistorius zou geschokt zijn en spreekt zelf van een “tragische vergissing”. Pistorius is dubbel geamputeerde wereldrecordhouder op de 100m, 200m en 400m. Hij was bovendien de eerste dubbel geamputeerde die deelnam aan de Olympische Spelen.

Zuid-Afrika kent bijzonder hoge criminaliteitscijfers en veel mensen houden thuis wapens om zichzelf en hun familie te beschermen tegen inbrekers.

Vader Pistorius: ‘Alleen Oscar weet wat er gebeurd is’

De familie van Pistorius bevestigt intussen ook dat het om ‘Blade Runner ‘ gaat. ‘Ook wij weten op dit moment niets meer’, zegt zijvader Henke Pistorius in een reactie. ‘Ik heb hem nog niet gezien. Hij is nu bij de politie, die de zaak in handen heeft. Uiteraard zijn wij allemaal in shock. De enige die ons kan vertellen wat er gebeurd is, dat is Oscar zelf.’