Op het WK in Glasgow heeft Alexander Doom zich op de 400m zonder veel moeite voor de halve finales geplaatst. In de laatste van vier reeksen werkte Doom zijn twee rondjes af in 46″11. Zo trekt hij met de tweede tijd van alle deelnemers naar de volgende ronde later vandaag.

Alexander Doom heeft op het WK in Glasgow met overschot zijn plekje in de halve finales van de 400m veiliggesteld. De Tornado mocht halfweg vanuit baan 5 naar binnen komen. Dat deed hij in koppositie en met 21″70 als doorkomsttijd. Portugees João Coelho had een nationaal record nodig om in zijn zog te blijven. De twee koplopers scheurden zich los en Doom haalde het eenvoudig in 46″11. Ondanks het gemak waarmee hij zijn reeks afhaspelde, is dat zijn derde chrono ooit. De AVR-atleet moet vanavond al opnieuw aan de bak in de halve finales, hij vat er post met de tweede kwalificatietijd.

Internationaal ontsnapte één van de topfavorieten maar op het nippertje aan een vroege uitschakeling. Titelverdediger Jereem Richards liep lang aan de leiding, maar werd in de laatste rechte lijn nog door drie concurrenten geremonteerd. Zijn 47″04 was nog net snel genoeg om met de laatste verliezende tijd door te stoten.

Karsten Warholm was in de reeksen van het WK pas aan zijn eerste koers van het indoorseizoen toe. De Olympische hordenkampioen vloog vastbesloten uit de startblokken en had halfweg al een straatlengte voorsprong. Dat liet hem toe om het wat rustiger aan te doen en zich in 46″68 voor de volgende ronde te kwalificeren.

Alexander Doom: “Perspectieven voor vanavond”

“Dit ging vlot. Ik had gedacht dat Brian Faust heel snel ging starten, maar hij kwam niet. Ik voelde mij superrelaxed toen ik na 200m als eerste doorkwam en op mijn tempo de laatste ronde kon opleggen. Ik ben content over hoe het is gelopen.”

Het leek er even op dat titelverdediger Jereem Richards al een vroegtijdige aftocht mocht blazen. “Goed hé”, zei Doom. “Ook Brian Faust ligt eruit. Het zijn toch belangrijke namen dus dat opent misschien perspectieven voor vanavond.” Uiteindelijk kreeg Richards toch nog de laatste kleine ‘q’ achter zijn naam.

Vanavond vanaf 22u10 werkt Doom de halve finale af. “Dat is niet ideaal. De kiné zal zijn werk nog hebben aan mij. Daarna wil ik nog snel het ijsbad in en wat losfietsen. Daarna is het vooral eten en hopelijk wat slapen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in